torsdag 15 november 2012

Hur barn blir till.

Igår på Bolibompa, på det där programmet där de gör om ett barns rum, så var dagens barn en pojke som var adopterad från Sydafrika. Loppan undrade vad adopterad betydde, och vi började prata om det. Jag berättade för Tyra att hon också är adopterad, av mig. Vi pratade om människor i vår närhet som är adopterade. Och sen kom vi in på hela hur-barn-blir-till-diskussionen. Som ju är aningens mer komplex än pappafrö plus mamma lika med mammapappabarn. Eller komplex är väl att ta i- mest att i vårt fall behövde vi plussa på en spruta för att få in pappafröna i Ex-Frus mage. Loppan har ju en pappa. En icke-juridisk men biologisk, och i Loppans värld en viktig pappa, trots att de inte ses så mycket.

Loppan tyckte iallafall att det var väldigt intressant. Hon är så stor nu. Funderar så mycket. Och behöver greppa sitt sammanhang. Hur allt hänger ihop. Känner mig dum som inte pratat så mycket om det tidigare.

Bolibompa är iaf fantastiskt. De lyckas ha med alla sorters människor, som lever i alla möjliga kombinationer. Så bra för Loppan, som jag tror känner sig mindre ovanlig.

Helg. Halleluja! Vilken energikrävande vecka det har varit.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar